De betekenis van Aspada Cruz in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Aspada Cruz kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Gebruikt door keizer Carlo Magno. Samengesteld uit kruis in "P" en in het midden een mes. Symbool van Christus.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Aspada Cruz willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Aspada Cruz, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Acanthus - 1. zei van de Acanthus -bladeren die in de kronen worden geplaatst.
 • Barbaja - 1. stuk dat bestaat uit de vereniging van de gordel en de onderste helft van de bar
 • eerlijk - 1. Begevecht te paard en met een speer waarin de middeleeuwse ridders in toernooien en grote militaire partijen of ridderlijke ridder worden gemaakt om hun expertise en vaardigheden in het beheer van wapens aan te tonen. (V. Tournament).
 • Eik - 1. boom die wordt weergegeven met botstam en kronkelige takken. Alles wordt meestal gepresenteerd met Sinopel, natuurlijk, betrokken. Symbool van stevigheid, sterkte, deugd en weerstand. De middeleeuwse heraldische eik wordt vertegenwoordigd met stam en v
 • Gastheer - 1. Katholieke cultobject. Metalen doos waarin niet -geconsecrepeerde hosts worden opgeslagen. Ze kunnen rond en plat worden geverfd waarmee een klein kruis wordt ingebracht.
 • Gesmokkeld - 1. Er wordt op zijn beurt van het snij- en kuddeschild gezegd, zodat de bands van de baas tegen die van het andere email zijn, gelegen op de punt.
 • Grot - 1. Het wordt weergegeven in onregelmatige halve cirkel geladen op een berg, van verschillende email.
 • Hart - 1. Het menselijke of dierlijke hart vertegenwoordigt en schildert op natuurlijke wijze. Het verschijnt in sommige ontstoken of vlammende blazonen. 2. Sommige auteurs noemen de panela.
 • Ingang - 1. De stukken en partities van het schild die in de anderen liggen in de vorm van een plug. (V. Enado, genesteld).
 • Margrave Corona - 1. Vergelijkbaar met de hertogen van Duitsland. Open kroon circuleerde met armiños met drie hoofdbanden, samengevoegd in het bovenste deel, in Pearl besteed.
 • Pantsero - 1. Er wordt gezegd van de jurk, tapijt of andere elementen, waarop de wapens van de eigenaar zijn geverfd. Ze kunnen in hun verlenging of een deel ervan zijn.
 • Patronato, wapens van - 1. Zij zijn degenen die een foundation of klanten ervan onderscheiden, ze kunnen ter nagedachtenis aan het instituut dragen.
 • Premuro - 1. stuk of muurdoek, samen met een kasteel of toren. In sommige blazons wordt het alleen weergegeven.
 • Sleuren - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat vastzit of binnen wordt getrimd.
 • Truncada, Cruz - 1. Kruis gevormd door vierkante rechthoeken gescheiden van elkaar.
 • Vriendschap - 1. Zei voor sommigen tegen de handalliantie, geloof, gekoppelde handen. (V. Hand Alliance).

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Aspada Cruz in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Aspada Cruz kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Aspada Cruz in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Aspada Cruz in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Aspada Cruz en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Aspada Cruz betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Aspada Cruz betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Aspada Cruz betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.