De betekenis van Cabo de armería in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Cabo de armería kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Er wordt gezegd van het belangrijkste familielid, hoofd van zijn afkomst in Navarra. Ook wel Palacio Cabo genoemd. (V. Cabo de Armería).

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Cabo de armería willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Cabo de armería, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Aguila van Italië - 1. Het wordt weergegeven met een enkele kop, afzonderlijke vleugels, maar niet verhoogd en gelijmd staart.
 • Borduur - 1. stuk dat het veld van het schild erin omringt, heeft het zesde deel ervan. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals het samengestelde borduurwerk, denticulate bordura, taart
 • Carapeteiro - 1. Echte boom van de Portugese heraldiek die zeven armen draagt. Het gebruik ervan is puur heraldisch. (V. CRIQUIL).
 • Eanzado - 1. Er wordt gezegd van elk dier dat wordt weergegeven in houding van hardlopen, vooral het hert.
 • gehakt - 1. Het is van toepassing op elk heraldiekstuk verdeeld in twee gelijke helften van verschillende kleuren. 2. Schild dat is verdeeld in twee helften gelijk door een horizontale lijn. 3. Ook gezegd over dierenleden, wanneer ze netjes worden gesneden.
 • Genealoog - 1. Er wordt gezegd dat de studie van genealogieën en lijnen beroep doet.
 • Huis - 1. Het is meestal geschilderd met de deur, vergezeld van twee ramen. Het symboliseert gastvrijheid en beveiliging.
 • Kleed in Losanje - (V. jurk).
 • Leren - 1. gelijk aan vlag of banner, badge.
 • Nauw - 1. Er wordt gezegd van het stuk of figuur, veld van het schild dat onderhevig is aan een gordel.
 • Uitlaat - 1. Samen of distribueer het schild, stuk, figuur, in ontsnappingen.
 • Voor je - 1. Term gebruikt om de menselijke figuur aan te duiden, in deze situatie geplaatst.

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Cabo de armería in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Cabo de armería kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Cabo de armería in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Cabo de armería in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Cabo de armería en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Cabo de armería betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Cabo de armería betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Cabo de armería betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.