De betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Zei door sommige auteurs tegen de bordura verzonnen en afwisselend met een leeuw en een kasteel, symbolen van de koninkrijken van Castilla y León.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Angleada - 1. Zei door sommige auteurs op banden, bars, stokken, kruisen, enz., Wiens randen worden gepresenteerd met een rij mediacirkels verenigd door de tips die ze uitkijken. (V. Anglelada, Anglesada, Holding).
 • Concessies - 1. Ze worden af ​​en toe verleend door een soeverein of een andere feodale Heer, als een aanvulling op vaderlijke wapens, ter herdenking van een of andere prestatie of om een ​​relatie van welke aard dan ook aan te geven.
 • Dextropiro, Destrocero, Dextracero - 1. Termen die worden gebruikt om de hele menselijke arm aan te duiden en altijd de elleboog te tonen. Film van de rechterflank, gekleed, naakt of gewapend.
 • Geciteerd - 1. Smalle of verminderde eerste -graafband, gereduceerd tot de helft van zijn breedte, sommige heraldisten zijn uit de mening, die het derde deel van de band of 1/9 van de breedte van de blazon moeten zijn. Verminderd geachte stuk.
 • gehakt - 1. Het is van toepassing op elk heraldiekstuk verdeeld in twee gelijke helften van verschillende kleuren. 2. Schild dat is verdeeld in twee helften gelijk door een horizontale lijn. 3. Ook gezegd over dierenleden, wanneer ze netjes worden gesneden.
 • King's Helm - 1. Gouden en zilveren helm, ajar tilde en bekleed vizier van gules, gefileerd goud. (V. Keizerhelm).
 • King's hoofd - 1. Het wordt weergegeven in profiel of voorkant, met de bebaarde en gekroond naar de oude.
 • Laureada, Cruz. - 1. Spaanse prijs. Het wordt vertegenwoordigd door vier zwaarden met de uiteinden aan de zijkanten van het schild en een laurierkroon.
 • Lazarista - 1. Orde van ridders ingesteld in de heilige plaatsen, wiens doel was om de melaatsen bij te wonen. Zijn badge was een achtpunten kruis, als ster, Sinopel. 2. Knight behoren tot de genoemde orde.
 • Lepel - 1. Binnenlands keukengerei en heraldiekfiguur vertegenwoordigd door een handvat en een concaaf mes.
 • Livrei - 1. Bibliotheek kan eer, ceremonie en service zijn. De eerste werden en worden gebruikt door de soevereinen, de grote heren, militaire en heren van de bevelen. De tweede voor de koningen van wapens, kwaleerden, farute, volhardend, rit
 • Lorado - 1. Er wordt gezegd van de vis waarvan de vinnen van verschillende email zijn. (V. Verareerd-do).
 • Mariene laken - 1. Cordiform en getrimd vel, trembolly of ovaal in het binnenste gedeelte, volgens een Europese pantser. Figuur zeer gebruikt in Duitse heraldiek.
 • Santiago, Cruz de - 1. Zward -vormige Gules -kleur. Symbool van de orde van Santiago de la Espada, ingesteld in 1175. Het was aanvankelijk bekend in de volgorde van de kwetsbare van Cáceres.
 • Sprankelend - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat eindigt in acute tips. (V. trillen).
 • Surmontada - 1. Figuur die er bovenop een ander leidt, maar zonder het aan te raken.
 • Verdiepingen - 1. Ze zijn opgenomen in planten en varianten: Acanto, Celery, Lucena, Thistle Ivy, Jasmine, Peterselie, Rosef Manzano, Moral, Orange, Walnut, Olive, Palm Tree,
 • Vívora - 1. Snake. Het wordt vertegenwoordigd, in stok gezet en zwaaide of alleen nek en hoofd uit een ketel, in de handgrepen of in vazen, copones, copones of een kruis of andere stukken afgemaakt, worden ze in het heraldische taalgringolaat genoemd. Som

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Gecomponeerde bordura van Castilla y león in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Gecomponeerde bordura van Castilla y león in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Gecomponeerde bordura van Castilla y león en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Gecomponeerde bordura van Castilla y león betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Gecomponeerde bordura van Castilla y león betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Gecomponeerde bordura van Castilla y león betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.