De betekenis van Genageld in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Genageld kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Er wordt gezegd van het stuk, wiens nagels van verschillende email zijn dan de hoofdfiguur.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Genageld willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Genageld, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Avellana Cross - 1. Kruis gevormd door vier hazelnoten.
 • Band-sempalo - 1. stuk dat het gevolg is van de vereniging van de band en de onderste helft van de stok.
 • Biridisch - 1. Het is het resultaat van een volledig en smal kruis, gemarkeerd op een sotuer of een flanquis.
 • Bordura van Spanje - 1. Term die door sommige auteurs wordt gebruikt om de alternatieve rand van composities te definiëren die zijn geladen met een leeuw en een kasteel, die de wapens van Castilla y León vertegenwoordigen.
 • Cartela liggend - 1. Cartela waarmee in tegenstelling tot zijn natuurlijke positie zich in horizontale positie bevindt.
 • Gecomponeerde bordura van Castilla y león - 1. Zei door sommige auteurs tegen de bordura verzonnen en afwisselend met een leeuw en een kasteel, symbolen van de koninkrijken van Castilla y León.
 • Gewond - 1. Er wordt gezegd van het schild met een speer, Saeta, zwaard, vast op het veld en waaruit bloed stond. Je moet de richting van het wapen vastleggen.
 • Glurend - 1. zei van een die uitkijkt in een raam, muur. Term equivalent aan opkomende, volgens sommige auteurs. (V. NASCENT).
 • Laureada, Cruz. - 1. Spaanse prijs. Het wordt vertegenwoordigd door vier zwaarden met de uiteinden aan de zijkanten van het schild en een laurierkroon.
 • Lorado - 1. Er wordt gezegd van de vis waarvan de vinnen van verschillende email zijn. (V. Verareerd-do).
 • Potenza - 1. Figuur die eindigt in de vorm van "t".
 • roer - 1. Afscherming, stuk of cijfer geladen met roeles in aantal groter dan negen.
 • Schild - 1. Volgens juli van Atienza in zijn woordenboek weerspiegelt het deze term, het kan een scude zijn. (V. escudete).
 • Tegenbrower - 1. Rij van inkepingen van verschillende emaille op dezelfde gordel, stok, band of balk, komen niet overeen met die hierboven met de bodem (v. Contracles, contraloos).
 • Trap - 1. Term gebruikt om elk stuk of figuur aan te duiden, vooral de sotuer en het kruis waarvan de armen gebogen zijn, verbreden in zijn ledemaat. U kunt het kruis verschillende vormen en manieren presenteren die moeten worden aangegeven. (V. Pate, Cruz Teuto
 • Vijfde gordel - 1. Termijn gebruikt door de Spaanse heraldist, gelijkwaardig aan Quinquefolia. (V. Quinquefolio)

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Genageld in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Genageld kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Genageld in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Genageld in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Genageld en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Genageld betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Genageld betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Genageld betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.