De betekenis van Hamer in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Hamer kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Het wordt weergegeven in heraldiek met de rechterhand en het handvat in de stok geplaatst, kijkend naar de punt.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Hamer willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Hamer, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Avellana Cross - 1. Kruis gevormd door vier hazelnoten.
 • Boiler - 1. Figuur die over het algemeen de verhoogde handgrepen draagt ​​en soms gringolaat. Het is meestal geschilderd Sabre.
 • Brood - 1. Zei door sommigen tegen de Bezantes of Roeles die zich een mooi kruis of mes in het midden presenteren, om brood te betekenen.
 • Cruz Chief - 1. Het is het resultaat van de vereniging van de baas en het kruis.
 • Felheid - 1. Term gebruikt om elk dier aan te duiden dat de tanden leert. 2. Wanneer de vissen worden geverfd met de staart en de vinnen van gules, zijn de walvissen en de dolfijnen meestal.
 • Geciteerd - 1. Smalle of verminderde eerste -graafband, gereduceerd tot de helft van zijn breedte, sommige heraldisten zijn uit de mening, die het derde deel van de band of 1/9 van de breedte van de blazon moeten zijn. Verminderd geachte stuk.
 • Geringd - 1. stuk wiens armen zijn afgewerkt met ringen, vooral La Cruz en de sotuer. 2. De graf die de ringen of ring van een glazuur heeft anders dan de kleur van de plaat. (V. Clechado, Rough-A).
 • Gier - 1. Dit dier wordt in profiel weergegeven of vooraan geplaatst, kijkend naar de rechter of links van het schild.
 • gouden arend - 1. Het heeft een verspreide staart, grimmige kleur en bereikt een grotere grootte dan de gewone
 • Kruisbanda - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat bestaat uit de vereniging van het kruis en de band.
 • Ladder - 1. (V. schaal).
 • Lijn - 1. De dikte is het achtste deel van de Orla tot het onderscheid van de filet die een kwart heeft. Het kan worden weergegeven in een gordel, band, kruis, orla. Het symboliseert Bastardía. (V. filet).
 • maagd - 1. Iconografisch beeld van de gesymboliseerde katholieke kerk als de moeder van Jezus Christus. Het wordt op natuurlijke wijze weergegeven, en soms met halve maan of een dienaar aan je voeten met een appel in de mond.
 • netto- - 1. Netwerken die worden gebruikt voor vissen of om een ​​dier te vangen. Ze zijn vertegenwoordigd in hun natuurlijke vormen.
 • Onthouden - 1. Weapons Officer of Herald of Lower Categorie onderworpen aan het gezag van de Koning van Armas.
 • We zullen - 1. Deze constructie wordt weergegeven in een cilindrische of vierkante vorm met een boog of zonder het ijzer of steen om de poelie, ketting en kubus te plaatsen. In sommige schilden wordt het weergegeven met een dekking. Symboliek: redding, diepte.

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Hamer in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Hamer kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Hamer in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Hamer in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Hamer en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Hamer betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Hamer betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Hamer betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.