De betekenis van Kroon van Prins van Asturië in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Kroon van Prins van Asturië kan je veel vertellen over die lijnen.

1. gelijk aan het echte van Spanje, maar met vier hoofdbanden. Het behoort tot de erfgenaam van de kroon van Spanje.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Kroon van Prins van Asturië willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Kroon van Prins van Asturië, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • baas over - (V. Surmoned Chief).
 • Bracker - 1. Er wordt gezegd van het stuk of meubilair dat hierboven wordt geplaatst of met een andere overloopt. Voor een auteur ook gemarkeerd. (V. gemarkeerd)
 • Carapeteiro - 1. Echte boom van de Portugese heraldiek die zeven armen draagt. Het gebruik ervan is puur heraldisch. (V. CRIQUIL).
 • Delen van het schild - 1. Het is de verdeling van het schild, volgens het menselijke gezicht dat wordt vertegenwoordigd in negen divisies en onderverdelingen: baas, tip, rechtse en sinistere kant.
 • Dolfijnkroon van Frankrijk - 1. Het verschilt van de koninklijke van Frankrijk door in plaats van acht hoofdbanden, vier dolfijnen, waarvan de verenigde staarten zijn gesloten door een dubbele bloem van Lis.
 • Gastheer - 1. Katholieke cultobject. Metalen doos waarin niet -geconsecrepeerde hosts worden opgeslagen. Ze kunnen rond en plat worden geverfd waarmee een klein kruis wordt ingebracht.
 • gezicht - 1. Het menselijke gezicht van zijn natuurlijke kleur of andere email die toegeeft dat de heraldiek meestal is geverfd. Het kan worden weergegeven in profiel of voorkant.
 • Grote driehoek - 1. Termijn die door enkele oude heraldisten wordt gebruikt bij het beschrijven van de voorziening van enig stuk in twee en één, of besteld. (Zie goed geordend, twee en één, driehoek).
 • Klaar - 1. Term die door sommige auteurs wordt gebruikt om de listel aan te duiden. (V. Listel).
 • Lynx - 1. De lynx die meestal in de blazonen verschijnt, presenteert niet de bont gekleurd met donkere mol, zoals die in Spanje, maar vergelijkbaar met de Afrikaanse, van uniforme Leonia -laag en een beetje groter dan de Europeaan. Zichtsymbool en per definitie
 • Maskerado - 1. Er wordt gezegd van elk wild dier, vooral de leeuw die een masker draagt
 • Palo-Semibarra - 1. Samengesteld stuk als gevolg van de unie van de stok en de bovenste helft van de bar.
 • Pantsero - 1. Er wordt gezegd van de jurk, tapijt of andere elementen, waarop de wapens van de eigenaar zijn geverfd. Ze kunnen in hun verlenging of een deel ervan zijn.
 • Royal Crown of Polen - 1. Vergelijkbaar met de Spaans, Surmontada van een zilveren adelaar.
 • Semibanda-Faja - 1. Heraldiekcompositie samengesteld uit de vereniging van de bovenste helft van de band en de gordel.
 • Verdrievoudigd kruis - 1. Cruz gevormd door drie horizontale dwarsbalken die de verticale of centrale dwarsbalk kruisen. Vergelijkbaar met pauselijk.

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Kroon van Prins van Asturië in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Kroon van Prins van Asturië kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Kroon van Prins van Asturië in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Kroon van Prins van Asturië in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Kroon van Prins van Asturië en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Kroon van Prins van Asturië betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Kroon van Prins van Asturië betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Kroon van Prins van Asturië betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.