De betekenis van Lesonjes in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Lesonjes kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Term gebruikt door een 18e -eeuwse heraldisten om Losanje of Losanjeado te beschrijven.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Lesonjes willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Lesonjes, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Cruz Pate - 1. Cruz verbreed aan al zijn uiteinden en riep met deze definitie door de Franse heraldisten en overgenomen met deze naam door de Spanjaarden. (Zie kick).
 • Dextropiro, Destrocero, Dextracero - 1. Termen die worden gebruikt om de hele menselijke arm aan te duiden en altijd de elleboog te tonen. Film van de rechterflank, gekleed, naakt of gewapend.
 • diadeemada - 1. Het wordt opgevat als de persoon of een andere religieuze figuur of niet om een ​​cirkel rond het hoofd te dragen, zoals de keizerlijke adelaars en de leeuw van Venetië. (V. nimbo).
 • Gemeenschap, wapens - 1. Ze zijn de blazonen gecorrigeerd voor bedrijven, instellingen, religieuze congregaties, verenigingen.
 • Jironado - 1. Er wordt gezegd van het Cut Shield, Party, Slice en TRCHADO, samengesteld uit acht scheuren die samenkomen in het midden of het hart van het schild. De deuren moeten worden afgewisseld met metaal en kleur. De Jironado kan worden getraind of toevallig.
 • Lobbyen - 1. zei van de adelaar die wordt gehouden met obstakels of houten stokken. (Zie Lock, work-o).
 • Nebulade band - 1. Band gevormd door kleine golvingen als wolken. (V. Nebulatie).
 • Ondeada -batterij - 1. Er wordt gezegd van de batterij die wordt gevormd door golven.
 • ontbloot - 1. Er wordt gezegd van het kruisvormige kruis van San Andrés. (V. Cruz de San Andrés, Aspa).
 • Palo-Semibarra - 1. Samengesteld stuk als gevolg van de unie van de stok en de bovenste helft van de bar.
 • Quadrifolio - 1. Figuur die een bloem van vier bladeren of afgeronde bloemblaadjes en afwerkingen weergeeft op een lichte punt, geperforeerd in het midden. Het lijkt op de klaver van vier bladen. Gebruikt in de Midden -Europese heraldische.
 • Sabel - 1. Naam gegeven aan de zwarte kleur die wordt gebruikt in heraldiek, grafisch weergegeven door een verticale kras en een andere horizontaal vormt een rooster. Er is een overtuiging dat blazonen die deze kleur dragen, verplicht zijn om degenen te helpen di

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Lesonjes in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Lesonjes kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Lesonjes in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Lesonjes in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Lesonjes en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Lesonjes betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Lesonjes betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Lesonjes betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.