De betekenis van Stalen in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Stalen kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Email gebruikt in verschillende Europese pantser. Niet -bestaand in Spanje

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Stalen willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Stalen, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Ameda - 1. stuk vergelijkbaar met de poster, maar van grotere lengte. Gebruikt in Anglo -Saxon Armor.
 • Camba - 1. Zei door sommige auteurs tegen de wielen van de auto's.
 • Cruz de Santa Tecla - 1. Tao Cross. Aangenomen als embleem door sommige kathedralen. (V. Tao).
 • draak - 1. De leeuw wordt in het algemeen toegepast op elk dier waarvan het deel van het lichaam in Dragon eindigt, vooral de staart.
 • Genealoog - 1. Er wordt gezegd dat de studie van genealogieën en lijnen beroep doet.
 • Generaal luitenant - 1. Militaire positie in Spanje. Ze omringen hun kaars of banner of andere insigne van hun positie met zes vlaggen en zes normen. Deze dragen echte wapens geborduurd in hun centrum.
 • gules - 1. Heraldische naam van de rode kleur. Het wordt grafisch weergegeven door verticale lijnen. Symbool: waarde, kracht en onverschrokkenheid en geloof van de martelaren. 2. Het bestaat in de Franse en Duitse bewapening van de veertien
 • Holding, Anglesada - 1. stuk waarvan het profiel bestaat uit tangens semicirkels. 2. De stukken of het kruis, waarvan het buitenste deel wordt gevormd door kleine cirkels. 3. Partitielijn gevormd door kleine semicirkels, met de tips uit. (V. Anglelada,
 • Kastanje - 1. Boom, die meestal wordt weergegeven met de stam, takken en bladeren van zijn natuurlijke of Sinopel kleur, fruitig en gescheurd. Het is geverfd met de dikke romp en brede en ronde beker. 2. Kleur op grote schaal gebruikt in de middeleeuwen in Italiaans
 • Lesonjes - 1. Term gebruikt door een 18e -eeuwse heraldisten om Losanje of Losanjeado te beschrijven.
 • Merleted - 1. Figuur of stuk dat wordt weergegeven met kantelen. (V. Almenado).
 • Nauw - 1. Er wordt gezegd van het stuk of figuur, veld van het schild dat onderhevig is aan een gordel.
 • netto- - 1. Netwerken die worden gebruikt voor vissen of om een ​​dier te vangen. Ze zijn vertegenwoordigd in hun natuurlijke vormen.
 • tegenovergestelde - 1. Er wordt gezegd van het Cut Shield waarvan de divisielijn deel twee geëmailleerde driehoeken is van de ene naar de andere. (V. van de ene naar de andere).
 • Telefoongesprek - 1. Het wordt weergegeven in de vorm van drie tongen van vuur, het onderste gedeelte afgerond, is geschilderd van gules of goud. 2. Amerikaanse zoogdier van herkauwers, het is vertegenwoordigd.
 • Teller -trigger - 1. Het is de batterij gevormd door tegenbruggen. (V. tegenbrower).
 • Uitgelegd - (V. Expaste).
 • Versierd - 1. Wanneer het ene stuk wordt geladen met een ander figuur. 2. Ook gezegd over elk kledingstuk dat is geladen met een stuk of figuur. (V. Adommed).
 • Vervesor, Valvasor, Varvassor - 1. Termen die worden gebruikt in Catalaanse manuscripten van ongeveer 16e eeuw in Catalonië. In het feodale tijdperk Vasallo van een andere vazal. 2. Het was ook van toepassing op een vazal met een lager bereik. In Catalonië waren ze de laatste categorie
 • Vijgenboomblad - 1. Het wordt weergegeven in een lancetoïde vorm met drie bladeren toegevoegd aan de rib. Het is meestal geschilderd als Sinopel.

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Stalen in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Stalen kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Stalen in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Stalen in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Stalen en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Stalen betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Stalen betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Stalen betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.