De betekenis van tand in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van tand kan je veel vertellen over die lijnen.

1. zei van het profiel van een stuk of in een partitie, gevormd door rechtlijnige elementen die een hoek vormen. (V. Danteles, Danchado).

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van tand willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van tand, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Ancorada Cruz Bifida - 1. Er wordt gezegd van het kruis wiens hoofd is verdeeld in twee acute punten één naar de rechterhand en de andere richting de sinister en het rinkelen. Het is omgekeerd.
 • Cabo de armería - 1. Er wordt gezegd van het belangrijkste familielid, hoofd van zijn afkomst in Navarra. Ook wel Palacio Cabo genoemd. (V. Cabo de Armería).
 • Cruz Aspa - 1. Kruis waarin de dwarsbalken een mes vormen (zie Cruz de San Andrés).
 • Geflankeerd - 1. Er wordt gezegd van het schild wanneer verdeeld in drie gelijke delen gescheiden door twee verticale, schuine lijnen, krommen van een 1/5 breedte van het schild. Bijna niet -bestaand in Spaanse heraldiek. 2. Bekijk dat beginnend met de flanken van het
 • geknipt - 1. De stukken waarvan de uiteinden de randen van het blazon niet raken. 2. Het zei ook van het mes, kruis of stuk dat de randen van het schild niet raakt. (V. ingekort).
 • Gemeenschap, wapens - 1. Ze zijn de blazonen gecorrigeerd voor bedrijven, instellingen, religieuze congregaties, verenigingen.
 • Goedgekeurd - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat is samengesteld in afwisseling met oproepen die Compes, Color en Metal in een enkele rij worden genoemd, moet u er een lijst van vermelden. In het geval van een voorsprong kunnen composses onregelmatig zijn, het is raad
 • Haan - 1. Ave. De reguliere positie is het profiel, er wordt gezegd dat is gemaakt of gebarbeld. Er wordt ook gezegd dat zangeres, wanneer hij met een open snavel trekt, en gedurfd als hij het rechterbeen optilt.
 • Hoog geloof - 1. Oude auteurs gebruikten deze zin om het zwaard aan te duiden. (V. Hoog).
 • Lepel - 1. Binnenlands keukengerei en heraldiekfiguur vertegenwoordigd door een handvat en een concaaf mes.
 • maagd - 1. Iconografisch beeld van de gesymboliseerde katholieke kerk als de moeder van Jezus Christus. Het wordt op natuurlijke wijze weergegeven, en soms met halve maan of een dienaar aan je voeten met een appel in de mond.
 • Potenza - 1. Figuur die eindigt in de vorm van "t".
 • Punta Verado - 1. Zei dat ze dat zonder zilver en azuurblauwe te zien, de tips met de bases van andere zien dat je in oppositie wordt geplaatst.
 • Trofee - 1. Set militaire wapens en badges gegroepeerd met enige symmetrie, zoals kogels, kanonnen, geweren, granaten, picas, drums, enz.
 • Vierde - 1. Term die door sommige oude heraldisten wordt gebruikt om de kazerne te noemen. (V. Barracks).
 • Wapen chroniqueur - 1. Officiële positie die een persoon in stand houdt via oppositie, die officieel door de Spaanse staat is gemachtigd om wapencertificaten, generaal, adel met de vereisten te vergroten die vereist zijn door de huidige wetgeving.

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van tand in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van tand kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat tand in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe tand in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van tand en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat tand betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat tand betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat tand betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.