De betekenis van Uitlaat in de heraldiek is iets wat je moet weten als je wilt leren hoe je heraldische wapenschilden moet interpreteren. Heraldiek is een oude discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en het gebruik van emblemen en symbolen in relatie tot de geschiedenis en genealogie van families en lijnen, dus de betekenis van Uitlaat kan je veel vertellen over die lijnen.

1. Samen of distribueer het schild, stuk, figuur, in ontsnappingen.

In de heraldiek worden termen gebruikt om de verschillende elementen waaruit een heraldisch wapen bestaat en hun betekenis te beschrijven. Als we de betekenis van Uitlaat willen weten, is het belangrijk de structuur van het wapen te begrijpen, om zo tot een betere interpretatie ervan te komen. Alleen met de betekenis van één van de elementen van het wapen, zoals de betekenis van Uitlaat, is het niet mogelijk een globale interpretatie van een wapen te maken.

 • Adelaar - 1. Er zijn talloze ontwerpen en representaties. Behalve de beschrijving van het tegendeel, de reguliere positie is met de vleugels uitgebreid en verhoogd, de staart laag en verspreid, soms wordt het weergegeven gekroond en soms, dat wil zeggen met de
 • Bavarian Crown - 1. Vergelijkbaar met de kroon van Spanje. Gouden cirkel verrijkte steentjes, versterkt door acht bloemen van acanthus bladeren, selderij, afgewisseld met elk één parel, die worden vastgehouden door acht hoofdbanden (er worden er slechts vijf gezien), in p
 • beschadigd - 1. Term gebruikt door sommige oude auteurs. Er werd gezegd toen het veld, riemen, stokken en andere genuanceerde van verschillende kleuren en folkvormige emaille of arabeske figuren van verschillende email of hetzelfde emaille. Zeer gebruikt in wat arsena
 • Gastheer - 1. Katholieke cultobject. Metalen doos waarin niet -geconsecrepeerde hosts worden opgeslagen. Ze kunnen rond en plat worden geverfd waarmee een klein kruis wordt ingebracht.
 • Gevuld - 1. stuk waarvan de randen worden afgeslacht of geprofileerd uit verschillende email.
 • Jacht - 1. Term die door sommige auteurs wordt gebruikt, zei door het dier dat wordt weergegeven in actie om te jagen.
 • Land - 1. De planeet Aarde wordt weergegeven als een ballon met voet. 2. Het wordt ook vertegenwoordigd met: heuvels, bergen, vlaktes, rotsen, rotsen.
 • ongedeerd - 1. Er wordt gezegd van al dat dier dat geen garnizoen draagt.
 • ontheemd - 1. Term gebruikt om het stuk aan te duiden waarvan de helft van de lengte naar de rechterkant beweegt, sinister naar de baas of de punt van het schild. Je onderhoudt alleen contact met de andere helft op een punt en de gordel. Als de scheidingslijn
 • Privilege Shield - 1. verleend of bevestigd door echte genade.
 • roer - 1. Afscherming, stuk of cijfer geladen met roeles in aantal groter dan negen.
 • Rooster - 1. Vlecht of koord dat het bovenste deel van de helm omringt. (V. BureaUule).
 • roze - 1. Er wordt gezegd van het schild of de figuur van rozen.
 • rust uit - 1. IJzerensteun op de slabbetje van het pantser voor de steun van de speer.
 • Samengevoegd - 1. Zei door sommige auteurs tegen de gecomponeerde Bordura. (V. Componed Bordura, Reponado-A).
 • schaduw - 1. Het is de figuur of schaduw die een figuur geeft door een zeer vage passie waarin het veld van het schild wordt gezien, het is meestal van toepassing op de zon of de leeuw.
 • Sotuer zwaaide - 1. Er wordt gezegd van de sotuer die een gevormde door zwavelige reliëfs aanneemt
 • Spin - 1. Dit insect wordt weergegeven voor profiel of rug, op uw stof of zonder.
 • Terras - 1. Figuur die de grond weergeeft en waarin andere figuren worden geplaatst, het bevindt zich op het puntje van het schild, ze zijn meestal geschilderd in Sinopel of natuurlijk. Bezet de baard of campagne van het schild als een land en lijkt meestal op een
 • wiel - 1. Het wordt weergegeven in een cirkelvormige en radio's. Symboliek: kracht.

Daarom raden wij u aan om, naast de betekenis van Uitlaat in de heraldiek, ook de andere bestanddelen van het wapen dat u wilt bestuderen op te zoeken. Heraldische terminologie is heel precies, en als u de betekenis van Uitlaat kent, zult u niet alleen heraldische wapenschilden kunnen ontcijferen, maar ook uw eigen wapenschilden kunnen maken. Als je gepassioneerd bent door heraldiek, leer dan wat Uitlaat in de heraldiek betekent, wat het voorstelt, en hoe Uitlaat in een wapenschild geplaatst kan en moet worden.

Kortom, kennis van de betekenis van Uitlaat en elk element van een heraldisch wapen kan op verschillende manieren nuttig zijn. Ten eerste kan het helpen om de geschiedenis en genealogie van een familie of geslacht te begrijpen, weten wat Uitlaat betekent binnen het wapen is daarvoor essentieel. Ten tweede, als je niet weet wat Uitlaat betekent, is het niet mogelijk het wapen als een compleet symbool te interpreteren, omdat elk element bijdraagt aan de algemene betekenis en het beeld dat het moet overbrengen. Ten slotte kun je, als je weet wat Uitlaat betekent en wat de andere elementen zijn, je eigen wapen ontwerpen of een bestaand wapen aanpassen zodat het coherent is en de gewenste boodschap overbrengt.