De familienaam Mccarteny: heraldiek, wapenschild en familiewapen

Als uw achternaam Mccarteny is, hebt u zich vast al meer dan eens afgevraagd hoe het zit met de heraldiek van de achternaam Mccarteny. U zou ook geïnteresseerd kunnen zijn als de achternaam Mccarteny toebehoort aan een familielid van u of iemand die heel belangrijk voor u is. De heraldiek van familienamen is een fascinerende wereld die ook vandaag nog veel aandacht trekt, en daarom stellen steeds meer mensen vragen over de heraldiek van de familienaam Mccarteny.

De heraldiek van Mccarteny, een ingewikkeld onderwerp

Soms kan het erg verwarrend zijn om te proberen uit te leggen hoe de heraldiek van familienamen werkt, maar wij gaan proberen de heraldiek van de familienaam Mccarteny zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Wij raden u aan om, indien u totaal onbekend bent met het onderwerp hoe wapenschilden en heraldiek tot stand zijn gekomen, om alles wat wij u gaan vertellen over de heraldiek van de familienaam Mccarteny beter te begrijpen, naar onze hoofdpagina te gaan en de algemene uitleg te lezen die wij u daar geven, zodat u alles wat wij over de heraldiek van de familienaam Mccarteny voor u hebben samengesteld beter op waarde kunt schatten.

Wapenschild, wapenschild en heraldiek van Mccarteny

Op dezelfde manier, en om het gemakkelijker te maken, omdat we begrijpen dat de meeste mensen die informatie zoeken over de heraldiek van de Mccarteny achternaam vooral geïnteresseerd zijn in het wapen van de Mccarteny achternaam, de samenstelling ervan, de betekenis van de elementen ervan en of er meerdere familiewapens voor de Mccarteny achternaam zijn, evenals al het andere dat met het wapen van de Mccarteny achternaam te maken kan hebben; Wij zijn zo vrij geweest ons soepel op te stellen en de woorden heraldiek en wapenschild door elkaar te gebruiken wanneer wij het wapenschild van Mccarteny bedoelen.

Bijdragen tot de heraldiek van de familienaam Mccarteny

Wij hopen dat de flexibiliteit ten aanzien van het familiewapen van de achternaam Mccarteny niet zal worden opgevat als een gebrek aan ernst onzerzijds, want wij zijn voortdurend bezig met onderzoek om de strengst mogelijke informatie over de Mccarteny-wapens te kunnen bieden. Als u echter meer informatie heeft over het wapen van Mccarteny, of u ziet een fout die gecorrigeerd moet worden, laat het ons dan weten zodat we de grootste en beste informatie op het net kunnen hebben over het wapen van Mccarteny, uitgelegd op een eenvoudige en gemakkelijke manier.

 • Aansporen - 1. Het wordt normaal weergegeven met rozet en met de timingbanden.
 • Aguila van Italië - 1. Het wordt weergegeven met een enkele kop, afzonderlijke vleugels, maar niet verhoogd en gelijmd staart.
 • Bandhoofd - 1. Het is het resultaat van de vereniging van de baas en de band.
 • Cantado - 1. Wanneer een hoofdstuk vergezeld gaat van een ander in de kantons van het schild. Over het algemeen het kruis of de sotuer vergezeld van vier stukken of figuren gerangschikt in de flanken tussen de armen 2. Er wordt gezegd van vier figuren of meubels di
 • Cruz Aspa - 1. Kruis waarin de dwarsbalken een mes vormen (zie Cruz de San Andrés).
 • Ento - 1. stuk waarvan de buitensprofielen druk zijn van vorm, zodat deze van een profiel overeenkomen met de lege ruimtes van de ander. 2. zei over de kromme verdeling in de vorm van verschillende emailclavks. 3. Afdeling van één stuk voor iedereen
 • Evenwicht - 1. Het bestaat gewoonlijk uit een horizontale balk, waarvan de uiteinden twee gerechten zijn. Het presenteert ook met een naakte of geklede hand die hem vasthoudt. Symbool dat gerechtigheid vertegenwoordigt.
 • Geciteerd - 1. Smalle of verminderde eerste -graafband, gereduceerd tot de helft van zijn breedte, sommige heraldisten zijn uit de mening, die het derde deel van de band of 1/9 van de breedte van de blazon moeten zijn. Verminderd geachte stuk.
 • Geïncarneerd - 1. Term ten onrechte gebruikt door gules (rode kleur). (V. Gules).
 • Gekrompen leeuw - 1. Term gebruikt om de leeuw aan te duiden die wordt ondersteund in zijn achterkamers.
 • Lorado - 1. Er wordt gezegd van de vis waarvan de vinnen van verschillende email zijn. (V. Verareerd-do).
 • Lynx - 1. De lynx die meestal in de blazonen verschijnt, presenteert niet de bont gekleurd met donkere mol, zoals die in Spanje, maar vergelijkbaar met de Afrikaanse, van uniforme Leonia -laag en een beetje groter dan de Europeaan. Zichtsymbool en per definitie
 • Natie, wapens van - 1. Zij zijn die welke worden gebruikt door naties, koninkrijken en republieken.
 • netto- - 1. Netwerken die worden gebruikt voor vissen of om een ​​dier te vangen. Ze zijn vertegenwoordigd in hun natuurlijke vormen.
 • Quadrifolio - 1. Figuur die een bloem van vier bladeren of afgeronde bloemblaadjes en afwerkingen weergeeft op een lichte punt, geperforeerd in het midden. Het lijkt op de klaver van vier bladen. Gebruikt in de Midden -Europese heraldische.
 • Ruante - 1. Breng aan op kalkoenen, voornamelijk op de pauw met de uitgebreide staart volledig open.
 • Schildhoofd - 1. Volgens sommige schrijvers is het hoofd van het schild. 2. Bovenste van het lichaam van de mens of dier. Ze worden gewoonlijk in profiel weergegeven en kijken naar de rechterflank, in een ander geval moet u dit aangeven.
 • Semibanda-Faja - 1. Heraldiekcompositie samengesteld uit de vereniging van de bovenste helft van de band en de gordel.
 • Tajado en Flechado - 1. Er wordt gezegd van het schild verdeeld in twee delen in de vorm van een balk en het midden van de een doordringt de andere in de vorm van een punt en pijl.
 • Uitdagen - 1. Er wordt gezegd van het kruis wiens armen eindigen in slangen.
 • Vernederd - 1. Er wordt gezegd van het stuk onder of onder een andere.
 • Vis - (V. vis).
 • wiel - 1. Het wordt weergegeven in een cirkelvormige en radio's. Symboliek: kracht.
 • zonnebloem - 1. Deze plant is geschilderd op een schild voor of profiel met de bocht, gekanteld en lommerrijk. Het is meestal geschilderd in goud of Sinopel.