De familienaam Mcclurkan: heraldiek, wapenschild en familiewapen

Als uw achternaam Mcclurkan is, hebt u zich vast al meer dan eens afgevraagd hoe het zit met de heraldiek van de achternaam Mcclurkan. U zou ook geïnteresseerd kunnen zijn als de achternaam Mcclurkan toebehoort aan een familielid van u of iemand die heel belangrijk voor u is. De heraldiek van familienamen is een fascinerende wereld die ook vandaag nog veel aandacht trekt, en daarom stellen steeds meer mensen vragen over de heraldiek van de familienaam Mcclurkan.

De heraldiek van Mcclurkan, een ingewikkeld onderwerp

Soms kan het erg verwarrend zijn om te proberen uit te leggen hoe de heraldiek van familienamen werkt, maar wij gaan proberen de heraldiek van de familienaam Mcclurkan zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Wij raden u aan om, indien u totaal onbekend bent met het onderwerp hoe wapenschilden en heraldiek tot stand zijn gekomen, om alles wat wij u gaan vertellen over de heraldiek van de familienaam Mcclurkan beter te begrijpen, naar onze hoofdpagina te gaan en de algemene uitleg te lezen die wij u daar geven, zodat u alles wat wij over de heraldiek van de familienaam Mcclurkan voor u hebben samengesteld beter op waarde kunt schatten.

Wapenschild, wapenschild en heraldiek van Mcclurkan

Op dezelfde manier, en om het gemakkelijker te maken, omdat we begrijpen dat de meeste mensen die informatie zoeken over de heraldiek van de Mcclurkan achternaam vooral geïnteresseerd zijn in het wapen van de Mcclurkan achternaam, de samenstelling ervan, de betekenis van de elementen ervan en of er meerdere familiewapens voor de Mcclurkan achternaam zijn, evenals al het andere dat met het wapen van de Mcclurkan achternaam te maken kan hebben; Wij zijn zo vrij geweest ons soepel op te stellen en de woorden heraldiek en wapenschild door elkaar te gebruiken wanneer wij het wapenschild van Mcclurkan bedoelen.

Bijdragen tot de heraldiek van de familienaam Mcclurkan

Wij hopen dat de flexibiliteit ten aanzien van het familiewapen van de achternaam Mcclurkan niet zal worden opgevat als een gebrek aan ernst onzerzijds, want wij zijn voortdurend bezig met onderzoek om de strengst mogelijke informatie over de Mcclurkan-wapens te kunnen bieden. Als u echter meer informatie heeft over het wapen van Mcclurkan, of u ziet een fout die gecorrigeerd moet worden, laat het ons dan weten zodat we de grootste en beste informatie op het net kunnen hebben over het wapen van Mcclurkan, uitgelegd op een eenvoudige en gemakkelijke manier.

 • Afwisselend - 1. Zei door sommigen op de zin van elkaar en van elkaar. (V. Alternatief).
 • Ancorada - 1. Er wordt gezegd van een kruis, van een sotuer en in het algemeen van elk stuk, wiens ledematen in de weg van de ankers terechtkomen. (V. verankerd).
 • Avis, Order of the Avis - 1. Militaire orde al gedoofd, opgericht in Portugal in 1162, ook wel Order van San Benito de Avis genoemd. Breng Florelisada Cruz van Sinopel mee. (V. Alcántara).
 • Chimere figuren - (V. Ampistra, Argos, Arpía, Basilisco, Centauro, Dragon, Sphinx, Phoenix, Tap, Hidra, Janus, Chimera, Salamandra, Triton, Unicorn).
 • Contrafilete - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat twee filets draagt. (V. Fillet, Threchor).
 • Dames, schild - 1. Het schild van de dames of dames is meestal in de vorm van Losanje, sommige in plaats van die van hun afkomst te gebruiken, gebruiken hun echtgenoten. In sommige getrouwde damesschilden is er de helft van de wapens van de echtgenoot aan de rechterhand
 • draak - 1. De leeuw wordt in het algemeen toegepast op elk dier waarvan het deel van het lichaam in Dragon eindigt, vooral de staart.
 • Figuur - 1. Term gebruikt in Spaanse heraldiek om de objecten of belastingen te definiëren die het wapen sieren. Ze kunnen worden onderscheiden in natuurlijke vormen: dieren, groenten, mensen met hun leden of een deel van hen, elementen zoals aarde, water, vuur
 • Flambante - 1. Palos, riemen en golfbanden die op de tip eindigen, worden begrepen alsof het vlammen waren. Het is afgeleid van de Latijnse stem "Flamula", door de vlam, maar onze Heralds willen Flambantes -uitzicht op de Franse stem "Flamb". (V. Flameante
 • Laureada, Cruz. - 1. Spaanse prijs. Het wordt vertegenwoordigd door vier zwaarden met de uiteinden aan de zijkanten van het schild en een laurierkroon.
 • Mariene laken - 1. Cordiform en getrimd vel, trembolly of ovaal in het binnenste gedeelte, volgens een Europese pantser. Figuur zeer gebruikt in Duitse heraldiek.
 • Oranje boom - 1. boom die wordt weergegeven met takken, open en fruitige beker.
 • Premuro - 1. stuk of muurdoek, samen met een kasteel of toren. In sommige blazons wordt het alleen weergegeven.
 • tegenovergestelde - 1. Er wordt gezegd van het Cut Shield waarvan de divisielijn deel twee geëmailleerde driehoeken is van de ene naar de andere. (V. van de ene naar de andere).