De familienaam Mcilvoy: heraldiek, wapenschild en familiewapen

Als uw achternaam Mcilvoy is, hebt u zich vast al meer dan eens afgevraagd hoe het zit met de heraldiek van de achternaam Mcilvoy. U zou ook geïnteresseerd kunnen zijn als de achternaam Mcilvoy toebehoort aan een familielid van u of iemand die heel belangrijk voor u is. De heraldiek van familienamen is een fascinerende wereld die ook vandaag nog veel aandacht trekt, en daarom stellen steeds meer mensen vragen over de heraldiek van de familienaam Mcilvoy.

De heraldiek van Mcilvoy, een ingewikkeld onderwerp

Soms kan het erg verwarrend zijn om te proberen uit te leggen hoe de heraldiek van familienamen werkt, maar wij gaan proberen de heraldiek van de familienaam Mcilvoy zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Wij raden u aan om, indien u totaal onbekend bent met het onderwerp hoe wapenschilden en heraldiek tot stand zijn gekomen, om alles wat wij u gaan vertellen over de heraldiek van de familienaam Mcilvoy beter te begrijpen, naar onze hoofdpagina te gaan en de algemene uitleg te lezen die wij u daar geven, zodat u alles wat wij over de heraldiek van de familienaam Mcilvoy voor u hebben samengesteld beter op waarde kunt schatten.

Wapenschild, wapenschild en heraldiek van Mcilvoy

Op dezelfde manier, en om het gemakkelijker te maken, omdat we begrijpen dat de meeste mensen die informatie zoeken over de heraldiek van de Mcilvoy achternaam vooral geïnteresseerd zijn in het wapen van de Mcilvoy achternaam, de samenstelling ervan, de betekenis van de elementen ervan en of er meerdere familiewapens voor de Mcilvoy achternaam zijn, evenals al het andere dat met het wapen van de Mcilvoy achternaam te maken kan hebben; Wij zijn zo vrij geweest ons soepel op te stellen en de woorden heraldiek en wapenschild door elkaar te gebruiken wanneer wij het wapenschild van Mcilvoy bedoelen.

Bijdragen tot de heraldiek van de familienaam Mcilvoy

Wij hopen dat de flexibiliteit ten aanzien van het familiewapen van de achternaam Mcilvoy niet zal worden opgevat als een gebrek aan ernst onzerzijds, want wij zijn voortdurend bezig met onderzoek om de strengst mogelijke informatie over de Mcilvoy-wapens te kunnen bieden. Als u echter meer informatie heeft over het wapen van Mcilvoy, of u ziet een fout die gecorrigeerd moet worden, laat het ons dan weten zodat we de grootste en beste informatie op het net kunnen hebben over het wapen van Mcilvoy, uitgelegd op een eenvoudige en gemakkelijke manier.

 • Adommed - 1. Wanneer het ene stuk met het andere wordt geladen. Niet meer gebruikte term. (V. versierd).
 • Avis, Order of the Avis - 1. Militaire orde al gedoofd, opgericht in Portugal in 1162, ook wel Order van San Benito de Avis genoemd. Breng Florelisada Cruz van Sinopel mee. (V. Alcántara).
 • Baas en tillen - 1. Curvilíneo driehoek die zijn hoekpunt heeft in het midden van de onderste lijn van de baas en zijn basis onderaan.
 • Bezante Tortillo - 1. Zei van de Bezante wanneer het lijkt gesneden, feest, trchado of plakje kleur en metaal, op voorwaarde dat hij eerst verschijnt. Ook wel tortillo-beza genoemd.
 • Contrafilete - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat twee filets draagt. (V. Fillet, Threchor).
 • Gier - 1. Dit dier wordt in profiel weergegeven of vooraan geplaatst, kijkend naar de rechter of links van het schild.
 • Heraut - 1. Positie waarvan de functie bestond uit het melden van oorlogsfalls, het dragen van berichten en het regisseren van officiële ceremonies. Vervolgens werd de functie van deze positie van King of Armas afgeleid.
 • Heurtes - 1. Zei door sommige auteurs tegen de Roeles de Azur. (V. Roel).
 • Klaar - 1. Term die door sommige auteurs wordt gebruikt om de listel aan te duiden. (V. Listel).
 • Klootzakhelm - 1. De klootzakhelm wordt in profiel uitgebracht, per ongeluk, met een laag vizier, Bordura vast met goud. Sommige schilden houden de verwoeste helm vast zonder een teken van klootzak te zijn, het is meestal te wijten aan de onwetendheid van de beeldhouwer
 • Maskerado - 1. Er wordt gezegd van elk wild dier, vooral de leeuw die een masker draagt
 • Omgekeerde jurk - (V. jurk).
 • Sotuer zwaaide - 1. Er wordt gezegd van de sotuer die een gevormde door zwavelige reliëfs aanneemt
 • Tahalí - 1. Brede lederen band die van de rechterschouder naar de taille wordt gehouden en dat het zwaard vasthoudt.
 • Trofee - 1. Set militaire wapens en badges gegroepeerd met enige symmetrie, zoals kogels, kanonnen, geweren, granaten, picas, drums, enz.
 • verstek - 1. Goed kerkelijke figuur of hoofdtooi gebruikt door de paus van Rome in de grote religieuze ceremonies, bisschoppen, abten, vertegenwoordigd met goud of zilver, met de goud of zilveren ines.