De familienaam Mccullion: heraldiek, wapenschild en familiewapen

Als uw achternaam Mccullion is, hebt u zich vast al meer dan eens afgevraagd hoe het zit met de heraldiek van de achternaam Mccullion. U zou ook geïnteresseerd kunnen zijn als de achternaam Mccullion toebehoort aan een familielid van u of iemand die heel belangrijk voor u is. De heraldiek van familienamen is een fascinerende wereld die ook vandaag nog veel aandacht trekt, en daarom stellen steeds meer mensen vragen over de heraldiek van de familienaam Mccullion.

De heraldiek van Mccullion, een ingewikkeld onderwerp

Soms kan het erg verwarrend zijn om te proberen uit te leggen hoe de heraldiek van familienamen werkt, maar wij gaan proberen de heraldiek van de familienaam Mccullion zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Wij raden u aan om, indien u totaal onbekend bent met het onderwerp hoe wapenschilden en heraldiek tot stand zijn gekomen, om alles wat wij u gaan vertellen over de heraldiek van de familienaam Mccullion beter te begrijpen, naar onze hoofdpagina te gaan en de algemene uitleg te lezen die wij u daar geven, zodat u alles wat wij over de heraldiek van de familienaam Mccullion voor u hebben samengesteld beter op waarde kunt schatten.

Wapenschild, wapenschild en heraldiek van Mccullion

Op dezelfde manier, en om het gemakkelijker te maken, omdat we begrijpen dat de meeste mensen die informatie zoeken over de heraldiek van de Mccullion achternaam vooral geïnteresseerd zijn in het wapen van de Mccullion achternaam, de samenstelling ervan, de betekenis van de elementen ervan en of er meerdere familiewapens voor de Mccullion achternaam zijn, evenals al het andere dat met het wapen van de Mccullion achternaam te maken kan hebben; Wij zijn zo vrij geweest ons soepel op te stellen en de woorden heraldiek en wapenschild door elkaar te gebruiken wanneer wij het wapenschild van Mccullion bedoelen.

Bijdragen tot de heraldiek van de familienaam Mccullion

Wij hopen dat de flexibiliteit ten aanzien van het familiewapen van de achternaam Mccullion niet zal worden opgevat als een gebrek aan ernst onzerzijds, want wij zijn voortdurend bezig met onderzoek om de strengst mogelijke informatie over de Mccullion-wapens te kunnen bieden. Als u echter meer informatie heeft over het wapen van Mccullion, of u ziet een fout die gecorrigeerd moet worden, laat het ons dan weten zodat we de grootste en beste informatie op het net kunnen hebben over het wapen van Mccullion, uitgelegd op een eenvoudige en gemakkelijke manier.

 • Belgische kroon - 1. Vergelijkbaar met de Spanjaarden en die van Beieren. (Zie Crown of Bavaria, Spaanse Corona).
 • Cruz-Chevronada - 1. Term gebruikt om de unie van het kruis en de chevron aan te duiden.
 • Feest en krachtig - 1. Er wordt gezegd van de partij gevormd door Potenzas.
 • Gecomponeerde bordura van Castilla y león - 1. Zei door sommige auteurs tegen de bordura verzonnen en afwisselend met een leeuw en een kasteel, symbolen van de koninkrijken van Castilla y León.
 • Genageld - 1. Er wordt gezegd van het stuk, wiens nagels van verschillende email zijn dan de hoofdfiguur.
 • Gironado - 1. Er wordt gezegd van het schild verdeeld in Jirs. (V. Jironado).
 • Glurend - 1. zei van een die uitkijkt in een raam, muur. Term equivalent aan opkomende, volgens sommige auteurs. (V. NASCENT).
 • Jeruzalem, Cruz - 1. Versterkte kruisen die vier kruisen in de gaten van hun armen dragen, die eenvoudig of ook krachtig kunnen zijn.
 • Kastanje - 1. Boom, die meestal wordt weergegeven met de stam, takken en bladeren van zijn natuurlijke of Sinopel kleur, fruitig en gescheurd. Het is geverfd met de dikke romp en brede en ronde beker. 2. Kleur op grote schaal gebruikt in de middeleeuwen in Italiaans
 • Lepel - 1. Binnenlands keukengerei en heraldiekfiguur vertegenwoordigd door een handvat en een concaaf mes.
 • Markieshelm - 1. vooraan, zilver, bekleed met gules en met zeven roosters, bordura en roosters, vast met goud.
 • molenrad - 1. Het wordt weergegeven met steen, rond en in verschillende richtingen gestreept met een mast of ijzeren hand in het midden of zonder. Slechts de helft van dit wiel is ook in sommige wapenschilden getrokken. Symbool van werk, overvloed en kracht.
 • Parkiet - 1. Ave. wordt vertegenwoordigd door zijn natuurlijke of Sinopel -kleur. Gebruikt in het verschillende Franse pantser.
 • stok - 1. Figuur die wordt weergegeven door een draak of leeuwkop meestal met een open mond, overspoelen of bijten van een vlag, stuk of figuur. Figuur veel gebruikt in Spaanse heraldiek.
 • Toegewijd - 1. Er wordt gezegd van een band, gordel, batterij, gevormd door golvingen als een komeetstaart.
 • Triomfkroon - 1. met laurierblaadjes. Victory Symbol. Legergeneraals werden verleend dat ze in een belangrijke strijd hadden gewonnen die de vijand versloeg.
 • Tudesco Canton - 1. Termijn die door sommige oude Europese armoryisten wordt gebruikt, is het in feite een Jironed Canton. (V. Jirón).
 • Vallea - 1. Grote nekkleding en teruggekeerd op de rug, schouders en borst die vooral in Vlaanderen (België) werd gebruikt en in de 16e eeuw in Spanje geïntroduceerd.