De familienaam Mcelheny: heraldiek, wapenschild en familiewapen

Als uw achternaam Mcelheny is, hebt u zich vast al meer dan eens afgevraagd hoe het zit met de heraldiek van de achternaam Mcelheny. U zou ook geïnteresseerd kunnen zijn als de achternaam Mcelheny toebehoort aan een familielid van u of iemand die heel belangrijk voor u is. De heraldiek van familienamen is een fascinerende wereld die ook vandaag nog veel aandacht trekt, en daarom stellen steeds meer mensen vragen over de heraldiek van de familienaam Mcelheny.

De heraldiek van Mcelheny, een ingewikkeld onderwerp

Soms kan het erg verwarrend zijn om te proberen uit te leggen hoe de heraldiek van familienamen werkt, maar wij gaan proberen de heraldiek van de familienaam Mcelheny zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Wij raden u aan om, indien u totaal onbekend bent met het onderwerp hoe wapenschilden en heraldiek tot stand zijn gekomen, om alles wat wij u gaan vertellen over de heraldiek van de familienaam Mcelheny beter te begrijpen, naar onze hoofdpagina te gaan en de algemene uitleg te lezen die wij u daar geven, zodat u alles wat wij over de heraldiek van de familienaam Mcelheny voor u hebben samengesteld beter op waarde kunt schatten.

Wapenschild, wapenschild en heraldiek van Mcelheny

Op dezelfde manier, en om het gemakkelijker te maken, omdat we begrijpen dat de meeste mensen die informatie zoeken over de heraldiek van de Mcelheny achternaam vooral geïnteresseerd zijn in het wapen van de Mcelheny achternaam, de samenstelling ervan, de betekenis van de elementen ervan en of er meerdere familiewapens voor de Mcelheny achternaam zijn, evenals al het andere dat met het wapen van de Mcelheny achternaam te maken kan hebben; Wij zijn zo vrij geweest ons soepel op te stellen en de woorden heraldiek en wapenschild door elkaar te gebruiken wanneer wij het wapenschild van Mcelheny bedoelen.

Bijdragen tot de heraldiek van de familienaam Mcelheny

Wij hopen dat de flexibiliteit ten aanzien van het familiewapen van de achternaam Mcelheny niet zal worden opgevat als een gebrek aan ernst onzerzijds, want wij zijn voortdurend bezig met onderzoek om de strengst mogelijke informatie over de Mcelheny-wapens te kunnen bieden. Als u echter meer informatie heeft over het wapen van Mcelheny, of u ziet een fout die gecorrigeerd moet worden, laat het ons dan weten zodat we de grootste en beste informatie op het net kunnen hebben over het wapen van Mcelheny, uitgelegd op een eenvoudige en gemakkelijke manier.

 • Aspada Cruz - 1. Gebruikt door keizer Carlo Magno. Samengesteld uit kruis in "P" en in het midden een mes. Symbool van Christus.
 • Bandriem - 1. stuk dat bestaat uit de vereniging van de gordel en het onderste deel van de band.
 • Bezante Tortillo - 1. Zei van de Bezante wanneer het lijkt gesneden, feest, trchado of plakje kleur en metaal, op voorwaarde dat hij eerst verschijnt. Ook wel tortillo-beza genoemd.
 • Bijlage - 1. Deze term wordt toegepast op dieren wanneer weergegeven met de ledematen, staart, hoorns en nagels van verschillende emaille.
 • Cruz Set - 1. Kruis waarin het onderste uiteinde eindigt in een puntig of verouderd.
 • Delen van het schild - 1. Het is de verdeling van het schild, volgens het menselijke gezicht dat wordt vertegenwoordigd in negen divisies en onderverdelingen: baas, tip, rechtse en sinistere kant.
 • Dextropiro, Destrocero, Dextracero - 1. Termen die worden gebruikt om de hele menselijke arm aan te duiden en altijd de elleboog te tonen. Film van de rechterflank, gekleed, naakt of gewapend.
 • Gebonden - 1. De stukken of figuren vastgebonden door een tape of koord. 2. Term die is aangewezen aan de havik of roofvogel die zijn benen draagt ​​vastgebonden door een koord. (V. liadas, liado).
 • Hart - 1. Het menselijke of dierlijke hart vertegenwoordigt en schildert op natuurlijke wijze. Het verschijnt in sommige ontstoken of vlammende blazonen. 2. Sommige auteurs noemen de panela.
 • Heilige ceremonies figuren - 1. Báculos, Candelers, kaarsen, klokken, bewaarders, copones, relieksies en rozenkransen, hun email en situatie in het schild moeten worden aangegeven.
 • Kneep - 1. stuk waarvan de golvende profielen een concaaf oppervlak vormen in de vorm van wolk. Er is normaal of klein vaag en de langwerpige mist (Italiaans type). 2. Er wordt gezegd van de schildpartitie met een wolkenvormige scheidslijn. 3. Deel stuk
 • Kruisbanda - 1. Er wordt gezegd van het stuk dat bestaat uit de vereniging van het kruis en de band.
 • lauwerkrans - 1. Sierfiguur gevormd met bloemen, kruiden, met elkaar verweven of verenigd met banden. In heraldiek zijn er verschillende soorten van hen.
 • Nagel - 1. Soorten maza die eindigen in ovale of ronde bewapende vorm met verouderde tips. Het zal verticaal worden geplaatst en het deel bestemd om pijn te doen naar het hoofd van het schild.
 • Schild hart - 1. Er wordt gezegd van de afgrond of het centrum van het schild.
 • Tegenruggen - 1. Rij van inkepingen van verschillende emaille op dezelfde gordel, stok, band of bar, passen niet bij elkaar. (Zie tegenbirt, gecrenkeerd).
 • Tot - 1. Naam die verwijst naar de vleugels van elke vorm van vogel. Geef aan in de positie die wordt weergegeven. Ze trekken meestal altijd aan het hoofd van het schild, anders moet hun positie worden aangegeven. (V. vlucht).
 • Vriendschap - 1. Zei voor sommigen tegen de handalliantie, geloof, gekoppelde handen. (V. Hand Alliance).